2016.09.29., csütörtök
SZTÁR
AKTUÁLIS
ÉLETMÓD
EZOTÉRIA
UTAZÁS
KARRIER
ÕSZINTÉN
MAXIMA KONYHÁJA


Winkler Róbert - újságíró
Nem lesz tõle mindenki totálkáros
Igazi média-fenegyerek. Bokszol, ír, rádiózik, műsort vezet és kommentál a tévében. Ezek után nem lepődöm meg, amikor kiderül, hogy a TotalCar népszerű műsorvezetője nemcsak az autókhoz ért, de a zenében is otthon van, sőt, a kutyafajtákat is jól ismeri. Ráadásul boldog. Tizenkét éve él hűséges kapcsolatban társával… egy német spiccel.

Született: 1968 szeptemberében
Végzettség: Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola, történelem-népművelés szak. Jelenleg
a TotalCar internetes autósmagazin főszerkesztője, és az ugyanezen című tévé- és rádióműsor szerkesztője, valamint tévés bokszkommentátor.
Érdeklődési kör: nagy kutyarajongó és természetbúvár, Kutyaszorító című könyve a magyar kutyafajtákról, a Nagyvárosi természetbúvár pedig
a velünk élő társaságról – hangyákról, szúnyogokról, egerekről stb. szól.
Hobbi, szabadidő: bokszol, motorozik, szörfözni is szeret, de mostanában, mivel nyitott autóval jár, nem tudja szállítani a szörfdeszkáját, így az
a szerkesztőségben porosodik.


Inkább nem írom le részletesen, mennyi macera volt, mire találkoztunk. Először e-mailben akart válaszolni a kérdésekre, majd hazaküldött, mert nem volt nálam diktafon. Azt mondta, nem rajong az újságíró kislányokért, akik összevissza írnak mindent. Mire végre sikerült összehozni a dolgot: fotós, magnetofon, készültség tekintetében, kiderült, Winklertől valóban nem lesz mindenki totálkáros, tényleg jó fej, csupán nagyon elfoglalt, ezért nem bíz semmit a véletlenre.Elfoglaltságát csak sokoldalúsága múlja felül. Főiskolai évei alatt a Ladybird’s bite nevű zenekarban gitározott és énekelt. Végül nem lett hivatásos zenész, viszont számos újságnál dolgozott. E tekintetben a főiskolán érte utol a végzet. Ő így meséli. „A büfében egy csajnak elmeséltem egy elméletemet, hogy az akkoriban, ’89 körül futó Mekk Mester című bábsorozat milyen rafináltan kritizálta a rendszert. Persze lehet, hogy ez csak az én paranoiám volt. Az elméletem mindenesetre meggyőző lehetett, mert a lány, aki egy helyi lapnak dolgozott, azonnal megkérdezte, megírnám-e." Az azóta eltelt másfél évtizedben Winkler számos lapnak dolgozott, például a Magyar Narancsnak és a Kiskegyednek. „Igen, ott is eltöltöttem másfél boldog évet — meséli —, szerintem sajtótörténeti rekord, hogy valaki a média két végpontján egyszerre legyen üdvöske." A kutyájáról mindenképp kérdezd! — mondta egy barátom, aki ismeri, mert Morzsát, ahová teheti, magával viszi. Állítólag egyszer úgy köszönt, amikor bement valahová: Jó napot, Winkler Róbert vagyok. És ő – mutatott a kutyájára – az ügyvédem. Ezek után azon se csodálkozhatunk, hogy Winkler témái igen széles skálán mozognak: kutyák, autók, boksz, zene, utazás… Hogy eredetileg is így képzelte-e? „Nem képzeltem sehogy. Nem tudok előre gondolkodni, a távoli jövő kevésbé foglalkoztat. Elégedett vagyok. Igazából kedvenc témám sincs, szeretem a változatosságot. Az Indexhez azért jöttem, mert bokszmellékletet akartam indítani. Az még mindig nincs, de én lettem a TotalCar főszerkesztője, pedig amikor elkezdtem autókról írni – még a Narancsnak –, nem túl sokat értettem hozzá." A boksszal úgy került kapcsolatba, hogy az egyik barátjának kezdő edzőpartnerre volt szüksége, ezért lejárt az edzőterembe. Így lett később bokszkommentátor az egyik kereskedelmi tévécsatornánál. „Tény, hogy pontosan tudom, milyen érzés, ha az embert jól orrba vágják. Rendszeresen megkapom edzés közben." Ennyi minden mellett nem tudom, hogyan jut ideje a magánéletre. „Nincs se feleségem, se barátnőm, se gyerekem. Egyedül élek, azaz Morzsa kutyámmal, egy német kis spiccel, aki tizenkét éve hűséges társam. Egyelőre jól érzem így magam."
Bereményi Sára
MAXIMA
A rovat összes cikke »